Over mij

Ik ben Corine en het is mijn missie om mensen te helpen om (meer) in contact te komen met hun gevoel, zodat zij tot zichzelf kunnen komen. Uit je hoofd, in je lijf; door te vertragen, te landen, naar binnen te gaan. Dat werkt heel helend en bevrijdend. Het creëert ruimte en leidt tot inzichten en bewustwording. Het zorgt ervoor dat je beter voor jezelf gaat zorgen.

Je zenuwstelsel kalmeert waardoor je in plaats van altijd AAN te staan, kunt switchen naar ontspanning, rust en herstel. Het maakt dat je weer in contact komt met je intuïtie en van daaruit jouw mooiste leven gaat leven. Ik heb zelf die weg naar binnen gemaakt en die ervaring gun ik iedereen.

Na een start-up avontuur in de luchtvaart vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond, heb ik op mijn 30e het roer omgegooid en een opleiding gevolgd tot coach. Ik ben aan de slag gegaan in het hoger onderwijs, waar ik o.a. verantwoordelijk was voor loopbaancoaching. Ik heb daar ruim 10 jaar met veel plezier gewerkt.

Het was ook een roerige tijd; ik ging van avontuurlijke vrijgezel naar een getrouwd leven met kids. En ondertussen – vaak in de spagaat vanwege m’n grote verantwoordelijkheidsgevoel – nog even ambitieus. Steeds verder kwam ik van m’n gevoel af te staan en steeds minder luisterde ik ernaar, met een pittige burn-out tot gevolg.

Om mijn eigen balans terug te vinden, ben ik in contact gekomen met yin yoga, meditatie en mindfulness. Sinds een aantal jaar ben ik  – puur omdat ik er blij van word en het zo helend is – ook zelf deze sessies gaan geven. Dat bleek een schot in de roos te zijn.

Nu doe ik wat ik 10 jaar geleden eigenlijk al het liefste wilde doen en dat is als eigen ondernemer mensen helpen om tot zichzelf te komen met Rust in Roerige Tijden. Het is mijn missie dat steeds meer mensen tijd voor zichzelf gaan maken; om voor zichzelf te zorgen, naar binnen te gaan en tot zichzelf te komen. Yin helpt daarbij. Het zorgt voor vertraging en verstilling; waardoor je afstand leert creëeren tot je gedachten. Je landt uit je hoofd, in je lijf en gaat weer voelen wat goed voor jou is.

De vrij zakelijke, vooral doelgerichte benadering van coachen van 10 jaar geleden is voor mij overgegaan in een meer intuïtieve, gevoelsmatige benadering, die nodig blijkt in deze tijd om tot de kern te komen. Want juist in deze tijd waarin we bijna 24/7 in ons hoofd leven, heeft het weinig nut om ook nog eens vanuit dat hoofd te gaan beredeneren, waar we dan echt blij van zouden moeten worden.

Ik combineer de zachtere aspecten, die er juist voor zorgen dat je weer in contact komt met wie je diep van binnen bent, met de meer doelgerichte aspecten om te komen waar je wil zijn. En deze combi is in mijn ogen goud waard.

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met Corine
Hey, welkom!
Heb je een vraag? Laat het me weten.