De Wierschuur

Je bent een harde werker en wordt vaak geleefd; door je werk, je gezin, je verplichtingen. Het is hollen of stilstaan en hebt daardoor zelden echt tijd voor jezelf. Je staat vaak AAN en het is lastig om in je eigen omgeving de rust en tijd te vinden om echt te ontspannen. Ook gezond koken, de tijd nemen voor een yoga-, of meditatiesessie, schiet er nog weleens bij in. Kortom, naast voor alles en iedereen ook goed voor jezelf zorgen, is nog weleens een uitdaging.

Je verlangt ernaar om tijd voor jezelf te hebben. Tijd om de boel de boel te laten, niks te hoeven, niks te moeten. Gewoon eens even alles de revue te laten passeren. Een dutje te kunnen doen als je daar zin hebt, of juist een lekkere lange wandeling in je eentje. Of in alle rust een boek te lezen bij de open haard.

Ga met ons mee om uit te pluggen en op te laden. We leggen je compleet in de watten, je hoeft zelf nergens aan te denken. Wij ontzorgen jou volledig. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen dit weekend ben jezelf!

De heerlijkste gerechten van Ottolenghi

Sabine kookt de heerlijkste gerechten van Ottolenghi voor je, om je vingers bij af te likken. Het eten tijdens deze retraite is overwegend vega. 

We zijn levensgenieters die naast gezond eten, ook van een mooie wijn met een heerlijke kaasplank houden. Deze zullen tijdens deze retraite dan ook zeker niet ontbreken. Open haardje aan en gaan.. dat wordt genieten!

De lekkere verse en gezonde gerechten zorgen ervoor dat je goed in je vel en in je energie komt te zitten.

Ontspannen yin yoga sessies

Tijdens de yin yoga op deze prachtige locatie kom je volledig tot rust. Op de heerlijke zachte klanken van de achtergrondmuziek en de rustgevende stem van Corine zak je weg in een diepe ontspanning. 

Door in de zachte houdingen 3 tot 5 minuten te stretchen op het bindweefsel, schakelt je lichaam over van de AAN stand in de rust en herstel modus. Je ademhaling verdiept, je spieren worden zachter, waardoor je langzaam zakt uit je hoofd in je lijf.

Ervaring met yin yoga is niet nodig.

 

Breathwork

De adem gaat vanzelf. We hoeven geen moeite te doen om te ademen, maar de adem is wel van grote invloed op hoe we ons voelen. En het mooie is, dat de ademhaling het enige autonome proces in ons lichaam is, waar we zelf invloed op uitoefenen. Zonder het te beseffen ademen we soms verkeerdom. Of oppervlakkig. Of soms helemaal niet. 

Sabine laat je kennismaken met je adem. Ze laat je voelen wat het effect is van jouw adem op jouw systeem. Ze begeleidt je tot slot om over te gaan op de verbonden ademhaling, waardoor je ruimte gaat maken op lagen waar je zelf niet zo makkelijk bij komt. Zo kom je los en maak je ruimte, een heerlijk gevoel!

Geleide meditatie; een reis in jezelf

Naast de yin yoga en de ademsessies, is er ook ruimte voor geleide meditatie. Corine neemt je mee op reis in jezelf. Door je te verbinden met je zintuigen, het gras of het hout onder je voeten te voelen, de wind langs je huid te voelen gaan en aandachtig te luisteren naar de geluiden in de natuur en om ons heen, verbind je je helemaal met het nu.

Je drijft weg op een reis in jezelf. Je wordt je bewust van jezelf, van je binnenwereld en van wat daar leeft en gezien wil worden. Door daar ruimte voor te maken, kom je toe aan die diepere lagen waar thuis vaak geen tijd en ruimte voor is. En dat lucht op. Je laat achter wat jou niet meer dient, zodat je met een opgeruimd gevoel naar huis gaat.

Datum

Pinsterweekend: zaterdag 27 mei t/m maandag 29 mei 2023.

Kosten

€650 all-in, voor een gedeelde kamer. €750 all-in, voor een eenpersoonskamer. Alle  kamers hebben eigen sanitair.

We hebben 2 eenpersoonskamers, dus mocht je deze graag willen, laat het gelijk even weten. Er zijn 4 tweepersoonskamers en 3 driepersoonskamers. Als je wil, kan je een kamer delen samen met een vriendin, dan reserveren we de kamer apart voor jullie. Geef dit bij de aanmelding even duidelijk aan.

Voor wie

Voor iedereen die wel een weekend weg kan gebruiken om tot zichzelf te komen. Even in een andere omgeving zijn, opladen, de natuur in, gezond eten, tot rust komen. Uit je hoofd, in je lijf. Sabine bereidt de heerlijkste gerechten voor je en begeleidt de breathwork sessie. Corine verzorgt de ontspannende yin en meditatie sessies, waardoor je weer helemaal tot jezelf komt.

Locatie

De Wierschuur ligt in Hippolytushoef, vlakbij de Afsluitdijk, aan de Waddenzee. 
Adres: Stroeërdijk 1, 1777 PG Hippolytushoef, Noord-Holland.

Wil jij zeker zijn van jouw plekje, laat dan hier jouw gegevens achter en meld je aan.
Wij nemen dan contact met je op!